I Stockholm kan man tillbringa månader och år och ändå hitta något nytt att göra eller se på. Dels finns det mycket fasta etablissemang, som Börsen, Kungliga Operan och Dramaten. Men sedan är det en ständig ström av nya evenemang, där man hela tiden satsar på en bredare kultur som passar alla.

1. Dramaten har funnits i samma byggnad på Nybroplan i över 100 år och är verkligen en institution. Uppdraget är att verka både för teaterns historia, men även utveckling i Stockholm. Detta gör att man blandar en repertoar av modernt och klassiskt, man vet aldrig vad som kommer härnäst.

dramaten

2. Hamburger Börs ligger inte allt för långt därifrån och är också en riktig klassiker, men i ett helt annorlunda format. Börsen har underhållit och producerat glada krogshower i över 200 år nu. Kända namn som After Dark, Björn Skifs och Frank Sinatra har alla uppträtt här. God mat och underhållning är verkligen en oslagbar kombination.

3. Men Stockholm är också staden för en rad olika festivaler, när man under ett par dagar eller veckor helt och hållet satsar på ett visst kulturell evenemang. Jazzfestivalen i oktober, till exempel, som besöks av tiotusentals musikälskare. Eller Filmfestivalen som kommer månaden efter, det är alltid något som händer och sker i huvudstaden.

En av de största festivalerna är Kulturfestivalen som hålls i augusti, hit samlas nästan en miljon personer för att delta i de olika aktiviteterna. Stockholm sjuder bokstavligen under den vecka som festivalen hålls, det är helt fullt på gator och torg.

vasamuseet4. Stockholm är också fullt av museer, man är en av världens mest museumtäta städer. Skansen är ett av de mest populära, med sin rika historik och djurpark. Men Vasamuseet är också mycket populärt och har liksom Skansen över 1 miljon besökare varje år. Här kan man dels se det unika skeppet som sjönk på 1600-talet och slutligen bärgades på 1960-talet. Man har renoverat och skapat ett intressant museum där man kan lära sig mycket om dess historia. Men man använder också museet som restaurang, det är en alldeles speciell känsla att sitta och äta en fin middag precis bredvid det stora skeppet.