Det finns många mysiga hotell och vandrarhem i Stockholm, man kan i princip bo var man vill.

En hel del beror på vad man ska göra när man är där, och om man har barn eller inte. Om man bara ska stanna några dagar kanske man helst vill bo centralt, så man hinner göra så mycket som möjligt.

Det är gångavstånd till det mesta i centrum, och man kan verkligen få med mycket i ett dagsprogram. Ska man stanna lite längre och har tid att pendla in till staden så kan det vara mycket billigare att bo lite utanför. Inte direkt i periferin, det finns trevlig hotell och annat boende i till exempel Nacka eller Lidingö.

Bo lyxigt, billigt och bra

Stockholm är fullt av fina gamla byggnader, och en del av dessa har bevarats som hotell. Det är en ganska speciell känsla att vakna upp mitt i huvudstaden i en tvåhundra år gammal byggnad, och med en dekor som hör till. Samtidigt finns naturligtvis alla de moderniteter som man behöver, en perfekt kombination av historia och nutid. Detta är ett faktum i flera hotell i Stockholm, utspridda över de olika stadsdelarna.

Naturligtvis kan man alltid välja att bo på ett stort och lyxigt hotell. Det kan vara skönt att bara skämma bort sig själv, njuta av hotellets gym och spa eller äta något gott i restaurangen. Runt centrum har man de stora, kända lyxhotellen som Sheraton och Grand hotell. Men det finns också ett stort antal fyrstjärninga hotell som har mycket att erbjuda. Återigen så får man tänka efter vad som är viktigast inför sitt Stockholmsbesök. Vill du snabbt få koll på billiga hotell i Stockholm, titta vidare på billigthotellstockholm.com

Många kommer till Stockholm för konferenser eller möten, och då kan det vara transport möjligheterna som är avgörande för var man vill bo. Det finns konferenshotell i närheten av flygplatserna, som Bromma och Arlanda. Dessa har all utrustning som behövs för ett lyckat möte, samtidigt som de kan erbjuda logi till deltagarna.

Tips för dig med begränsad budget

Om man har en begränsad budget kan vandrarhem vara ett mycket bra alternativ. Även här har Stockholm mycket att erbjuda, ,med både charm och personlighet. Af Chapman är troligtvis ett av de mest kända, ett 100 år gammalt segelfartyg som gjorts om till vandrarhem. Tycker man om att bo på båtar kan man också pröva på Gustaf af Klint, som ankrar på Stadsgårdskajen.

Annars finns det vanliga vandrarhem i varje stadsdel, med sin egen speciella karaktär. Att hitta boende är alltså inget problem, det finns något för varje intresse och budget.