Stockholm är inte direkt känt för att vara en turiststad som Paris, London, Barcelona osv. Men du skulle bli överraskad om du visste hur populärt det är.

Med över 11 miljoner turister per år så rankas Stockholm som den tionde populäraste staden i Europa.

Undersökningar visar att detta beror på att staden är både modern och gammal. Stockholm grundades i början på 1200-talet så man kan hitta massor av historia, men staden är även en av de modernaste i världen. Speciellt när det kommer till teknik, infrastruktur, kultur och levnadsstandard.

Många turister kommer från Europa, ungefär 16% av besökarna är från Europa (om man tar bort Norden). 11% är från resten av världen. Och 6% från Norden (bortsett från Sverige).

De flesta besökarna är från Sverige, ungefär 67%.

De utländska besökarna kommer från:

  1. Tyskland
  2. Storbritannien
  3. USA
  4. Norge
  5. Finland

De flesta besökarna från Europa är som vi kan se från Tyskland, de flesta från Nordamerika från USA. Från sydamerika kommer besökarna vanligen från Brasilien.

Stockholm har en väldigt intressant historia och en av världens bäst bevarade medeltida städer – Gamla Stan, som är ett av stadens mest välbesökta turistmål. Andra turistmagneter är Stockholms slott, att strosa längs Strandvägen och kanske försöka lokalisera Lisbeth Salenders lägenhet på Strandvägen 63 eller något annan känd adress som härstammar från våra internationellt kända författare.