Börja med en promenad i Gamla stan, sluta vid Slottet, titta in på Inre borggården.

Ta buss på Skeppsbron till Norrmalmstorg och byt till buss 47 eller 69, om det är mycket folk. Med 47:an åker du till Djurgården och går av vid Nordiska museet/Vasa-museet med 69:an går du av vid Djurgårdsbron och promenerar 5 minuter över bron. Besök Vasamuseet, om du inte gjort det tidigare, det är en fin upplevelse, även för den som inte är speciellt intresserad av historia.

Promenera eller ta buss tillbaka mot stan, gå av vid Nybroplan och gå till Dramaten, släng ett öga i den anrika foajén och ta sedan trapporna upp till Café Pauli för lunch eller kaffe. Utsikten från balkongen under sommartid är magisk, hela Nybroviken ligger och glittrar därnere som en dröm från gamla sagor.

Besök Svenskt Tenn på Strandvägen 5, en klassiker i inrednings- och presentbranschen. Gå eller ta buss till Sergels torg och besök Kulturhuset. Tillbringar du kvällen i stan, promenera lite på Söder som också har massvis av bra pubar och restauranger – och glöm inte att spana in den generiska hipstern, chansen är stor att du får se en livs levande mitt på stan. Eller ät middag på Operakällarens bakficka, ett vattenhål för den ensamma middagsätaren.

Stans mest spektakulära bar är isbaren på Nordic Sea Hotel, vid Centralen/Arlanda Express. Allt är gjort av is, även glasen. Där råder —5 grader hela tiden (man får en varm cape
att klä sig i).

Dessutom ingår en valfri drink från vår drinkmeny, serverad i isglas. Besöket varar i 40 minuter och kostar 185 SEK per person vid förbokning online. Du har också möjlighet att köpa med dig en souvenir från vår shop i entrén.

Det sistnämnda kan du göra som du vill med, men det är definitivt något speciellt med att dricka iskalla drinkar omgiven av…..ja, is.