Det är inte länge sedan hemstädning var ett fenomen som endast hörde hemma hos överklassen. Dagens höga arbetstempo samt det berömda RUT-avdraget har ändrat på detta. Nuförtiden är det många som väljer att betala för hjälp med städningen där hemma. Här är några vanliga orsaker till att man väljer att skaffa hemstädning.

1. Ökad fritid
De av oss som jonglerar ett heltidsjobb, en familj och viljan att ha en aktiv framtid värderar sin tid högt. Att kunna komma hem från jobbet med vetskapen att hemmet redan städat och fräscht och kunna fokusera på att koppla av med familjen kan vara guld värt. Att städa ett hem, speciellt om man bor i ett större hus, kan ta åtskilliga timmar i veckan från ens fritid.

2. Bättre hälsa
Även om det inte behöver vara kliniskt rent i våra hem för att vi ska må bra är det ändå bra att kunna lita på att ens hemmiljö alltid har en god grundstädning. Många lider av problem med luftvägar, dammallergi eller liknande och om man är en av dessa är detta extra viktigt.

3. Mer fokus på jobbet
Detta går hand i hand med punkt 1. Vetskapen om att städningen där hemma redan är fixad skänker sinnesro. Detta gör att när man befinner sig på jobbet har man en sak mindre att oroa sig över och även om man måste jobba över behöver det inte utlösa någon panik. Man kan också få mer tid över till jobbrelaterade aktiviteter efter arbetstid vilket är både trevligt och karriärsfrämjande.

4. Pålitligt städresultat (och tips på offertjänster)
Vi är inte alla pedanter och städexperter. Även om man inte är helt hjälplös med en dammsugare eller sopborste där hemma så är nog chansen stor att man fuskar då och då med de städmoment som man finner jobbigast. En proffsig städfirma arbetar efter en checklista och man kan vara säker på att konsekvent få ett utmärkt städresultat. Det går också att anlita städfirma för enskilda städuppdrag. Kanske fixar du veckostädningen fint men känner att du inte riktigt mäktar med när det behövs en storstädning?

Ett enkelt sätt att få in förslag och offerter från pålitliga städfirmor är att använda en offerttjänst, såsom www.offererar.se. Denna tjänst riktar sig framförallt till dig som vill boka städning i Danderyd med omnejd, men gäller även för Stockholm rent allmänt. Tjänsten är kostnadsfri och funkar som så att du lämnar din förfrågan via hemsidan. Därefter får du sedan förslag på företag som kan fixa ditt städuppdrag i Danderyd. Inom ett dygn eller två har du ofta fler förslag att jämföra och ta ställning till.

Ett annat alternativ som täcker in hela Sverige är att använda offerta.se och deras städförmedling. Funkar på samma sätt. Båda tjänsterna ger dig ofta flera förslag och det kostar inget att få offerter. Ett slags ”win-win” med andra ord.

5. Du slipper städa
Till sist kanske den mest självklara orsaken. Vi är alla olika men många av oss hatar helt enkelt att städa. Städningen är något man har gjort för att det är ett ”nödvändigt ont”. Det faktum att man till ett mycket prisvärt pris kan anlita städproffs förvandlar hemstädningen till ett “onödigt ont”.

Det finns givetvis många andra orsaker till varför man söker hjälp med städningen i hemmet men detta är några av de vanligaste. Många som går i tankarna att skaffa sig hemstädning skulle nog bli förvånade om de visste hur vanligt det har blivit i dagens samhälle.