Stockholm är en mycket vacker stad, och har lovsjungits av många poeter. Den har gamla fina anor som blandas med en mer modern attityd.

För många är det just den här fantastiska blandningen av gammalt och nytt som gör det en attraktiv stad att besöka. Man har jobbat hårt på att bevara stadens charm och kulturarv, samtidigt som man naturligtvis hela tiden måste följa med i utvecklingen. Den mycket nära anknytningen till naturen är något annat som också ligger Stockholmarna nära om hjärtat.

Det är få städer i Europa, eller världen, som kan skryta med så fint och rent vatten som Stockholms Ström. Många tar för givet att man ska se fiskare sitta mitt inne i staden och fiska lax, men det är faktiskt något riktigt unikt. Under kalla vintrar kan man till och med pimpla på isen, om det fryser på riktigt ordentligt. Om man fiskar med spö krävs det inte fisketillstånd, men för att bevara beståndet rekommenderar man fånga och kasta i-principen.

Stadens alla vackra grönområden är något annat som gör det till en dynamisk och levande stad. En av de största är Djurgården med allt man kan se och göra där, det är ett enormt område som sträcker sig över tre kommuner. Samtidigt är det nära förknippat med stadens historia, både med sin natur och de byggnader som finns utspridda överallt. Fullt av museer och andra aktiviteter gör att man aldrig riktigt kan täcka allt. Hagaparken på andra sidan stan är en annan populär oas med vackra promenadstråk, små dammar och dungar.

Från Stockholms kajer kan man ta färjor och båtar ut i skärgården. Vare sig man bara vill ta lite kortare dagsturer eller komma igång med öhoppning, så är det härifrån man åker. Det finns också temabåtar, där man tar sig en kvällstur ut i skärgården, äter något gott, dansar lite och åker hem igen. Ett perfekt sätt att tillbringa en ljus sommarkväll.

Men även på vintern har Stockholm många naturupplevelser att erbjuda. Skridskoåkning i Kungsträdgården har nästan blivit en kult, det är inte riktigt vinter om man inte varit där minst en gång. Om man har egna skridskor så kostar det ingenting, annars kan man hyra på plats.

I Huddinge kommun ligger Flottsbro med länets högsta skidbacke, ett härligt aktivitetscenter för hela familjen. Så oavsett vilken årstid det är kan man alltid vara nära naturen i Stockholm. Det är en naturskön stad- hela året om.