Det finns mycket att göra i Stockholm, både dag och natt. Vart man ska gå beror mycket på vilken stil man har och vilket umgänge man önskar.

Naturligtvis finns det inte alltid så klara gränser, men i princip har det utvecklats lite olika stilar i varje stadsdel.

Runt Stureplan håller de rika och kända till, här ligger flera av de mest populära klubbarna och köerna kan vara nog så långa. Det är inte lätt att komma in, man har ofta ett utvalt klientel på gästlistan. Stureplansgruppen är en stor koncern som äger många av dessa restauranger och nattklubbar. Bland annat har man Spy Bar, Laroy, Berns och Magenta.

Södermalm däremot är en riktig blandning av det mesta. Man lutar ofta åt det lite bohemiska, men i princip kan man hitta vad som helst här. Det här är ofta ett bra mycket billigare alternativ till Stureplan, men också en annan atmosfär och klientel.

Klubbarna hittar du här

De flesta klubbar ligger runt Mariatorget, Slussen och Medborgarplatsen. Rock, reggae, gay- här finns det mesta man kan önska sig. Bland annat har man båten Patricia som ligger vid Stadshuskajen. Här ryms sju olika barer, restaurang och nattklubb. Hit kommer många för att ta sig en drink och dansa.

Så här dansar man på Stureplan:

Om man drar sig mot Gamla Stan ändras karaktären på utelivet återigen. Här är det lite mer pub-mentalitet som gäller. Man sitter och myser med en öl och pratar om livet eller ingenting särskilt. En hel del av barerna riktar sig mot lite mognare publik, även om detta har börjat förändrats på sista åren. Det finns också en hel del ställen om man bara vill gå ut och lyssna på levande musik.

På sommaren kan man verkligen säga att det öppnas nya vyer i Stockholms nattliv.

Överhuvudtaget så tycker Stockholmarna om att spilla ut sig på gator och gränder under de varma sommarnätterna. Gården är en av de populära uteplatserna, den ligger i närheten av Norra Bantorget. Stamkunderna bara väntar på att den ska öppna varje år, och det är ofta fullt med folk här.

Härlig stämning, god mat och dryck- här finns det plats för över 400 personer.

Förutom nattklubbar finns det naturligtvis en rad med olika restauranger och matställen i Stockholm. Men mer om det någon annan gång.