Stockholms sortiment av restauranger och matställen lämnar inget att önska. Om du vill gå på en klassisk och lyxig restaurang så kan du det, om du vill ha en simpel macka till lunch finns det gott om alternativ.

Här följer våra topp-5 val av restauranger just nu.

1. Marie Laveau Stockholm.
MLS är en livfull New Orleans inspirerad restaurang. Med en säsongsvarierande cocktail-menu och en härlig amerikansk stil så har de fångat in många stamkunder. Om du gillar en professionellt förberedd cocktail, ett dansgolv med fart och en spröd amerikansk stekmacka så är Marie Laveau Stockholm helt perfekt för dig. Det är inte sällsynt att man ser kända DJ´s och artister spela på MLS, om du inte gillar att betala inträde så kan du gå in gratis, så länge det är tidigare än 23:00.

2. Vigårda.
Vigårda är ett unikt burgarställe, oroa dig inte om fettiga lågkvalitets fries eller dåliga hamburgare. I Vigårda så har de läckert grillade hamburgare, fluffigt bröd, gourmet dressingar, ljuvliga sallader och öl! Stället är perfekt för lunch på en söndag eller kanske en fredag, eller torsdag! Maten passar in perfekt vilken dag som helst!

Extra: Du kan ta med dig maten till Humlegården (som ligger 5 minuter bort) och äta där.

3. Rosendals Trädgård.
Rosendals Trädgård måste vara en av de mysigaste matställerna i Stockholm! Med speciella saker och erbjudanden varje årstid så är det garanterat att de har ett bra urval av goda maträtter du kommer att älska! På våren så kan du njuta av dagen och ha en picknick under äppelträden. På sommaren kan du kolla på många vackra blomstrande blommor och växter samtidigt som du dricker vin och känner den svala sommarvinden. På hösten kan du köpa äpplen och pumpor, och på vintern så kan du sitta runt en mysig eld och dricka te!

Extra: Grönsakerna och örterna är från trädgården!

4. 19 Glas Bar & Matsal.
19 Glas är en ödmjuk liten restaurang bar med en imponerande meny. Med 300 sorters vin och ett exceptionellt urval av öl så kommer kunderna automatiskt, och man förstår varför! De serverar även gourmet snacks och lunch!

5. Bonniers Konsthall & Spetsen.
Bortsett från fantastisk svensk och internationell konst så har Bonniers Konsthall även ett fint litet café som heter Spetsen. Det speciella med Bonniers Konsthall är att det är en av de modernaste konsthallerna i Stockholm och då måste man ju servera modern svensk lunch. Men det serverar även traditionell mat, med fokus på årstid och kvalitet!